luni, 16 februarie 2009

de ce reactiile oamenilor sunt atat de apropiate de cele ale aminalelor? In ce consta superioritatea noastra?
Este clar ca nu primitivismul ne face pe noi sa avem aceeasi reactii cu animanelele, ci acelasi mod de a simti. Sentimentele lor nu sunt explicate academic asa cum facem noi, ci traite pur si simplu. Bucuria pe care si-o manifesta un catel atunci cand isi vede stapanul este la fel cu bucuria pe care o simte un om cand isi vede un prieten drag, difera doar modul de manifestare. De aceea reactiile la stimulii exterior par asemanatoare.
Exista insa si o alta realitatea care nu ne dezavantajeaza deloc, aceea a potentialului neutilizat. Omul este in mod indubitabil o fiinta superioara, dar el nu stie asta. Nu mai este un secret faptul ca ne folosim un procent destul de mic din functiile creierului, de aceea supravietuim in felul acesta. Porniri ininteligbile sunt lasate libere producandu-se epuizarea organismului, a mintii, a spiritului. Cu toate acesea noi supravietuim, tocmai pentru ca potentialul nostru este mult mai mare decat ne aratam ca suntem. Daca limita noastra de supravietuire ar fi pe treapta superioara, am fi obligati sa folosim alte simturi, alte instrumente si deci consumul energetic haotic asa cum il realizam acum, nu ar putea fi realizat atunci, pt nu am rezista.
Tocmai pt ca limita de rezistenta este la un nivel inferior (adica un minim de simturi si constientizare) oi ne putem permite o asa rsipa incat sa nu vedem ce fel suntem.
Daca termenul de animal indica ceva inferior, dominat de instic, lipsit de inteligenta (abilitatea de a face conexiuni si de a emite idei) atunci cei mai multi dintre semenii noastru care nu vad decat unde le arata degetul, poarta cu mandrie acest nume.
Cu toate acestea el este un stadiu. Cand la nivel de rasa ne vom hotara sa ridicam treapta rezistentei atunci vom fi diferiti, iar predispozitiile astrale vor avea o alta orientare. Este ca si cum am fi apa si ni se va schimba culoarea. Lumina ce se va refracta va da apei o alta stralucire.
Pana atunci, ca vrem sau nu avem cam acelasi reactii ca dragele noastre animale de companie, doar ca le conturam si le explicam altfel. Exista insa si oameni, putini ce-i drept, care s-au ridicat deasupra acestei conditii si ei sunt cei care au intervenit asupra istoriei ridicandu-ne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu